Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Zupa z soczewicy
Zupa z soczewicy
Autor : Łukasz Krynicki – Bzianka

Składniki :

  • 2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 7 cebul
  • 7 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 3 łyżeczki mielonego kminku
  • oliwa z oliwek
  • 7 szklanek rosołu z kury
  • sól

Wykonanie :

  1. Soczewicę wsypać do rondla, zalać wodą, zagotować, dusić przez 9 minut bez przykrycia. Odcedzić i odstawić.
  2. Cebulę obrać i drobno posiekać. W wysokim garnku rozgrzać oliwę, wrzucić na nią posiekaną cebulę oraz czosnek, kurkumę i kminek. Smażyć, aż cebula nabierze złoty kolor.
  3. Dołożyć soczewicę, rosół i 3 szklanki wody. Posolić i doprawić do smaku. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem 40 min.
przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008