Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Gołąbki bez zawijania
Gołąbki bez zawijania
Autor : Małgorzata Myszkowska – Gorlice

Składniki :

  • 1 szklanka ryżu „Kupiec”
  • 1 szklanka grysiku
  • 1 szklanka kaszy „Kupiec”
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • cebula
  • kapusta
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie :

Kapustę drobno posiekać, połączyć z ryżem, grysikiem i kaszą. Wszystko wyrobić na masę, formować jak zrazy. Otoczyć w mące, przyrumienić na tłuszczu. Tak przygotowane „gołąbki” ułożyć w rondelku, zalać wywarem z rosołu i gotować pod przykryciem ok.1 godziny.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008