Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Ryż zapiekany z jajkami i pieczarkami
Ryż zapiekany z jajkami i pieczarkami
Autor : Cecylia Brzostowska – Nagawczyna

Składniki :

  • 1 szklanka ryżu „Kupiec”
  • 20 dkg pieczarek
  • 4 jajka
  • ¾ szklanki mleka zsiadłego (kefiru)
  • 2 łyżki utartego sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • tłuszcz
  • tarta bułka
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanej naci pietruszki

Wykonanie :

Umyte pieczarki obrać, pokrajać, podsmażyć na tłuszczu i doprawić solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Połączyć je z ugotowanym na sypko ryżem, dodać ½ łyżki posiekanej naci pietruszki, wymieszać i wyłożyć na żaroodporny półmisek, wysmarowany tłuszczem i wysypany tartą bułką. Ryż zalać jajkami wymieszanymi z mlekiem i doprawionymi solą i pieprzem. Wszystko posypać tartym serem i wstawić naczynie do mocno nagrzanego piekarnika (220˚C) na 20 min. Przed podaniem posypać pietruszką. Świetnym dodatkiem do tej potrawy jest sałata lub surówka.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008