Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Zupa „Jesienna poezja”
Zupa „Jesienna poezja”
Autor : Renata Dulęba - Dominikowie

Składniki :

  • mrożona mieszanka warzywna 5-cio składnikowa (warzywa mogą być również świeże)
  • 1 szt. porcji rosołowej
  • 30 dag mięsa (noga z kurczaka lub gulaszowe z indyka, lub wołowina)
  • 2 szt. ziemniaków
  • 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 150 g serka topionego Hochland (z ziołami, może być śmietankowy)
  • przyprawy, pieprz

Wykonanie :

Gotujemy bulion z porcji rosołowej i mięsa. Wyciągamy mięso, kroimy i odstawiamy na później. Następnie ciachamy ziemniaki w kostkę i dodajemy do bulionu. Po 5 min. wrzucamy mrożone jarzyny i gotujemy na wolnym ogniu. Przyprawiamy, mieszamy od czasu do czasu. Gdy warzywa są miękkie dodajemy serki w małych kawałkach, żeby szybciej się rozpuściły. Potem dodajemy pokrojone mięso. Można posypać natką pietruszki.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008