Strona główna arrow Talony Towarowe arrow Schabowy inaczej
Schabowy inaczej
Autor : Beata Pawłowska – Gorlice

Składniki :

  • kilka kotletów schabowych
  • musztarda
  • mąka,
  • keczup
  • pieczarki
  • cebula
  • masło
  • ser w plastrach Hochland, najlepiej Gouda
  • posiekany szczypiorek
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie :

Mięso rozbić, posmarować musztardą, otoczyć w mące, obsmażyć z jednej i drugiej strony. Obrać pieczarki, pokroić, usmażyć z cebulką na maśle. Na usmażony kotlet nałożyć warstwę pieczarek doprawionych pieprzem i solą, nałożyć plaster żółtego sera. Przykryć pokrywką na kilka minut, aż ser roztopi się na wierzchu, polać keczupem, posypać szczypiorkiem. Podawać z surówkami, ryżem , frytkami.


KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008