Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Ryżowe kotlety
Ryżowe kotlety
Autor : Janusz Mendyka – Brzozów

Składniki :

  • 1 szklanka gotowanego ryżu „Kupiec”
  • ½ szklanki (może być więcej) gotowanego mięsa ( wołowego lub drobiowego) z rosołu
  • ½ woreczka mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • roztrzepane białko i tarta bułka do panierowania.

Wykonanie :

Ryż z mięsem przepuszczamy przez maszynkę. Do jednolitej masy dodajemy 1 jajko i przyprawy. Formujemy zgrabne kotleciki i posypujemy delikatnie mąką. Panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy rumieniąc z obu stron. Podajemy z dodatkiem sezonowej surówki i sosu. Smakują z zasmażanymi buraczkami.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008