Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Dania główne arrow Kotlety z kaszy jęczmiennej i mięsa
Kotlety z kaszy jęczmiennej i mięsa
Autor : Zofia Dyl – Staszkówka

Składniki :

  • 2 szklanki kaszy jęczmiennej „kupiec”
  • 4 szklanki wody do ugotowania kaszy
  • 3 dkg tłuszczu
  • 30 dkg mielonego mięsa
  • 1 duża cebula
  • szczypta tymianku lub szczypiorku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie :

Kaszę ugotować na półsypko. Drobno pokrojoną cebulę poddusić w tłuszczu. Dodać do kaszy   podduszoną cebulę mięso, sól, pieprz, tymianek lub szczypiorek, jajko. Masę starannie wymieszać, uformować podłużne lub okrągłe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z marchewką z groszkiem lub kalafiorem czy brukselką.

dania_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008