Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Dania główne arrow Kasza gryczana zapiekana z kiełbasą
Kasza gryczana zapiekana z kiełbasą
Autor : Cecylia Brzostowska – Nagawczyna

Składniki :

  • 25 dkg kaszy gryczanej lub jęczmiennej „Kupiec”
  • 20 dkg cebuli
  • 10 dkg kiełbasy lub pieczonego mięsa,
  • 1 czubata łyżka tłuszczu
  • sól, pieprz (do smaku)
  • 1 łyżeczka zmielonej kolendry

Wykonanie :

Kaszę ugotować na sypko. Posiekaną cebulkę zrumienić lekko na tłuszczu. Kiełbasę lub mięso pokroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystko z kaszą, doprawić do smaku solą, pieprzem i kolendrą. Wyłożyć na wysmarowany masłem żaroodporny półmisek i zapiec. Podawać na gorąco z sosem pomidorowym, kwaszonym ogórkiem lub sałatką z surowej kapusty.

dania_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008