Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Zrazy
Zrazy
Autor : Lucyna Skwarło – Nagawczyna

Składniki :

  • 2 kg kapusty białej
  • 1kg mięsa mielonego
  • 25 dkg grysiku lub 2 szklanki ryżu „Kupiec”
  • 5 cebul
  • 3 jajka
  • vegeta, sól pieprz do smaku

Wykonanie :

Kapustę zetrzeć na tarce, nasolić na 2 godziny. Cebulę zeszklić na patelni. Kapustę wycisnąć, dodać żółtka, mięso, cebulę, grysik lub ryż. Wszystkie składniki wymieszać, na końcu dodać pianę z białka. Formować zrazy i smażyć na tłuszczu. Podawać z kluskami śląskimi i sosem pieczarkowym lub dowolnym oraz z surówką z białej kapusty i marchewki lub z waflami ryżowymi „Kupiec”.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008