Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Kotlety cielęce z serkiem
Kotlety cielęce z serkiem
Autor : Monika Kasztelewicz - Guściara – Szynwałd

Składniki :

  • 15 dag pomidorów
  • ząbek czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 20 dag serka topionego Hochland
  • 8 kotletów cielęcych
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • 3 dag startego żółtego sera
  • sól, biały pieprz
  • sos czosnkowy

Wykonanie :

Pomidory umyj, sparz, obierz i pokrój w kostkę. Posiekaj czosnek i natkę, jak również pokrój w kostkę serek Hochland, wszystko wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Kotlety rozbij i oprósz solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta wyłóż po ok. półtorej łyżki farszu warzywno-serowego, poskładaj kotlety na pół i lekko dociskając ich brzegi pospinaj wykałaczkami. Tak przygotowane kotlety usmaż na rozgrzanym na patelni maśle i oleju, po 2-3 minuty z każdej strony, po czym przenieś je do żaroodpornego naczynia, posyp serem i zapiecz 5-6 min. Podawaj z makaronem i sosem czosnkowym.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008