Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Dania główne arrow Zapiekane tortille (przygotowanie : 20 min. dla 8 osób)
Zapiekane tortille (przygotowanie : 20 min. dla 8 osób)
Autor : Stanisław Frączek – Ciężkowice

Składniki :

  • 4 – 5 pomidorów
  • 8 tortilli lub naleśników
  • 40 dag wędzonej piersi z indyka
  • 1 opak. sera Hochland plastry Edamer
  • puszka kukurydzy
  • ½ główki sałaty
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 papryczki chili, sól

Wykonanie :

Pomidory obrać, pokroić. Czosnek obrać, posiekać. Kukurydzę, pomidory, koncentrat i chili zmiksować, posolić.

Sałatę opłukać, indyka pokroić w plasterki. Na tortillach lub naleśnikach rozsmarować pastę pomidorową, ułożyć plastry indyka, sałatę i plaster sera Hochland. Zwinąć, ułożyć w formie. Zapiekać 10 min. w temp. 250˚ C.

dania_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008