Strona główna arrow Przepisy Hitpola arrow Przekąski i przystawki arrow Pierś indycza nadziewana morelami (danie na 6 osób)
Pierś indycza nadziewana morelami (danie na 6 osób)
Autor : Marek Stańczyk – Szynwałd

Składniki :

  • 2 opakowania suszonych moreli Ziołopex
  • 1 kg fileta z indyka
  • 100 g przyprawy warzywnej
  • czosnek mielony
  • ½ szklanki oleju słonecznikowego
  • pieprz biały

Wykonanie :

Morele zalać wrzącą wodą aby napęczniały, odstawić na ½ godziny. Następnie odcedzić, pokrajać w paski. Filet z indyka rozkroić, tak aby powstał duży plaster mięsa, można lekko rozklepać, natrzeć przyprawą warzywną, następnie wyłożyć pokrojone morele. Zawinąć mięso w roladę, oprószyć resztą przyprawy i mielonym czosnkiem. Owinąć ciasno w folię aluminiową, podlać olejem i piec ok.1 godz. (temp. 180˚C). Po upieczeniu pokroić mięso w plastry, podawać z ryżem i dowolnymi surówkami.

przekaski_s

KONTAKT Z NAMI

38-300 Gorlice, ul. 11-go Listopada 48
tel./fax: 018 35 40 791

e-mail: hitpol@hitpol.pl

skype: hitpol.gorlice (godz. 8 - 16)

Jeśli w trakcie współpracy pojawił się problem zobacz,kto pomoże Ci go rozwiązać

ZNAJDŹ NAS NA MAPIE

mapa


 


| Aktualności | Porady Hitpola | Przepisy Hitpola | Dokonania Hitpola | Talony Towarowe | Hitpol dla dzieci | Talony hitpola |

Wszelkie prawa zastrzeżone © HITPOL 2008